Nvidias Geforce Now bygger på att användare ska kunna bruka en enhet med föga imponerande prestanda för att motta strömmande spel, som annars skulle kräva en betydligt kraftfullare maskin för att driva lokalt. Strömningstjänsten har gjorts tillgänglig för olika operativsystem och enheter, såsom Mac OS, Windows, Nvidia Shield och telefoner med Android. Nu skriver Androidheadlines att ännu ett namn snart fogas till listan över kompatibla Geforce Now-enheter: LG:s TV-box UHD3.

TV-boxen är bestyckad med mjukvaran Android TV, och att Nvidia inkluderar UHD3 på listan över produkter som stöds kan till en början framstå som en gnutta kryptiskt. Det talar dock för att Nvidia arbetar på att lansera sin strömningstjänst till boxar med Android TV på bred front, och att UHD3 bara är den första i en rad att bli kompatibla med Geforce Now.

909055e8-1679-4c5f-9d8d-fd670b5be163.jpg

Än så länge har Nvidia inte gått ut med när en officiell lansering av strömningstjänsten till boxar med Android TV står att vänta och företaget meddelar att stödet fortfarande är under utveckling. Det återstår att se vilka enheter som kommer stödjas när Geforce Now till Android TV väl släpps och vilka systemkrav som blir aktuella.

Nyheterna gällande Nvidias spelströmningstjänst Geforce Now har minst sagt vart en blandad kompott. Även om det emellanåt har gått stappligt för tjänsten sedan den skarpa lanseringen i februari, visar Nvidia fortsatt vilja att arbeta hårt för att tjänsten ska slå igenom både hos konsumenter och eventuella samarbetspartner.

Fler nyheter om Geforce Now: