Att överleva med begränsade resurser och verktyg är en populär genre numera, den så kallade "survival"-genren. I många av genrens titlar ska du i egenskap av människa överleva länge med naturen, och kanske andra människor, som det största hindret för din överlevnad. I ARK: Survival Evolved ökas insatserna till att även inkludera dinosaurier.

ARK_SurvivalEvolved.jpg

För att överleva på ön ARK måste du lära dig jaga djur för näring och samla resurser som krävs för att bygga verktyg. Du måste också forska fram nya tekniker och bygga skydd mot väder och vind. Det som särskiljer ARK: Survival Evolved från de flesta konkurrenter är alltså att du kan fånga in och tämja dinosaurier. Utöver att de kan användas i strid kan kreaturen också bära större mängder föremål och ge spelaren nya möjligheter för navigation, exempelvis luftburen sådan via flygödlor.

ARK: Survival Evolved – systemkrav

Komponent

Egenskap

Processor

Intel Core i5-2400
AMD FX-8320

Primärminne

8 GB

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 670 2 GB
AMD Radeon HD 7870 2 GB

Lagringsutrymme

60 GB ledigt utrymme

Gränssnitt

DirectX 10

Operativsystem

Windows 7/8.1/10 (64-bit)

De tama dinosaurierna kan också utvecklas över tid, en utveckling som också uppnås genom att avla fram önskvärda egenskaper för optimal överlevnad på ön. Om det låter intressant är ARK: Survival Evolved gratis att ladda ned i spelbutiken Epic Games Store till och med den 18 juni klockan 17:00.