Den polska spelstudion CD Projekt RED ligger bakom långlivade och mäkta populära The Witcher 3, som såg dagens ljus redan 2015. Till följd av succén har studion haft spelsugna kunders och medias ögon på sig inför nästa storspel, i form av futuristiska Cyberpunk 2077 – ett rollspel i förstapersonsperspektiv komplett med neonljus och gästspel av Keanu Reeves.

Efter otaliga smygvisningar, uttalanden från utvecklaren och gameplay har titeln seglat upp som en av årets mest efterlängtade. Ursprunglig lansering spikades till april 2020 men till följd av problem att stuka till det massiva spelet till ett format som fungerar på konsoler, och utvecklarens önskemål om perfektion, sköts datumet till 17 september. På Twitter skriver nu CD Projekt RED att förseningen blir ännu längre.

Cyberpunk4.jpg

I den Cyberpunk-gula bild som följer Twitter-inlägget står att läsa att det nya datumet är 19 november, och utvecklaren ber om ursäkt för dröjsmålet. Meddelandet är undertecknat spelstudions medgrundare Marcin Iwinski och studiochefen Adam Badowski, som menar att de vill följa devisen "Ready when it's done", en nivå de menar att Cyberpunk 2077 alltså inte uppnått.

Spelets innehåll, videosekvenser och spelmekaniska funktioner är på plats, men utvecklaren menar att de behöver extra tid för att gå igenom titelns olika system. Konkret nämns att vissa saker måste balanseras, att en hel del buggar måste korrigeras och att den stora spelvärlden har en del skavanker som behöver behandlas.

Avslutningsvis skrivs att journalister fått sätta tänderna i det kommande storspelet redan den här veckan, och att de med spänning väntar på reaktioner. Förhandsvisningar för allmänheten ska avtäckas den 25 juni, en tillställning som också är något framskjuten. CD Projekt RED ämnar arbeta för att Cyberpunk 2077 liksom The Witcher 3 ska vara aktuellt många år framöver, varför det är extra viktigt att få det rätt från början.

Anser du att det är ett klokt beslut att skjuta på titeln, eller kan du inte bärga dig från att kliva in i det framtidsosande rollspelet? Skriv av dig i kommentarstråden!