Under flera månaders tid har rykteskarusellen gått varm om att Oneplus återvänder till budget- eller mellansegmentet, efter flera år av flaggskeppstelefoner som rör sig allt längre upp i premiumnivå. Det flitigast angivna namnet på telefonen har varit Oneplus Z, men när bolaget nu avtäcker produkten officiellt får den istället namnet Oneplus Nord.

I pressmeddelandet nämner Pete Lau, medgrundare och VD för Oneplus, att företaget ser lanseringen av Nord-familjen dels som en fortsatt satsning på att leverera den bästa tekniken, och dels att gå utanför vad företaget är bekväma med. Syftet är att behålla kärnvärdet i företagets flaggskeppstelefoner, men bjuda in en större publik genom att lägga sig på prisnivåer som sänker inträdesbarriären.

Att lansera OnePlus Nord markerar början på ett nytt spännande kapitel för OnePlus. Kärnan i 'Never Settle' innebär att dela den bästa tekniken och produkterna med världen, men samtidigt handlar det också om att utmana oss själva att gå utanför vår comfort zone. Vi är oerhört stolta över våra flaggskeppsprodukter och vi kommer att fortsätta skapa mer teknikledande flaggskepp för våra användare. Nu är vi glada över att dela OnePlus-upplevelsen med ännu fler användare över hela världen genom denna nya produktserie. – Pete Lau, medgrundare och VD för OnePlus

Oneplus nämner alltså inga priser eller specifikationer, men tidigare rapporter har talat om att priset kan landa på cirka 330 USD, eller cirka 3 800 kronor inklusive moms. Enligt undersökningar företaget har skickat ut till sina kunder kan specifikationerna komma att landa i systemkretsen Qualcomm Snapdragon 765G med 5G-stöd, en OLED-skärm på 6,55 tum med 90 Hz bilduppdatering och batteri med 4 300 milliamperetimmars kapacitet.

Den första modellen i Oneplus Nord-serien lanseras i Europa och Indien, medan ett begränsat antal amerikanska kunder kommer bjudas in till ett program för betatestning. Företagets pressmeddelande avslutas med att nyfikna kunder bör hålla ögonen på Oneplus Instagram-konto, där företaget släpper nyheter och en dokumentärserie i fyra delar om utvecklingen av telefonen. Nyheter presenteras även på Oneplus Nords produktsida.

Vad är smärtgränsen för att du ska tycka att Oneplus Nord verkligen är en återgång till mer prisvänliga nivåer? Dela med dig i kommentarerna!