Österrikiska Noctua är bland SweClockers läsare minst lika känt för sina högpresterande luftkylare som de är för sina produkters företrädesvis bruna färgpalett. I samband med att företaget lade ner tillverkningen av lågprofilkylaren NH-L12 och ersatte den med uppföljaren NH-L12S uppstod ett problem speciellt för användare av chassit Louqe Ghost S1.

Den uppdaterade kylaren med sin höjd om 70 millimeter var nämligen för stor för att rymmas i Ghost S1 vars maximala kylarhöjd är 66 millimeter. Louqe-kunder såg brunt efter att ha snuvats på en populär kyllösning i premiumsegmentet, men under april lovades bättring – Louqe tog till Twitter och lovade att en specialversion av Noctua NH-L12 var på väg, med suffixet Ghost S1 Edition.

NH-L12S-Ghost-S1-box.jpg
NH-L12S-Ghost-S1-2.jpg
nh_l12_ghost_s1_edition_3_1.jpg
NH-L12S-Ghost-S1-1.jpg

Nu är dagen kommen och Noctua NH-L12 Ghost S1 Edition lanseras. Enligt produktsidan är den nya kylaren i princip en NH-L12 som får plats inom de 66 millimeter som Ghost S1 kräver. Kylaren har en enkel PWM-styrd, oljelagrad NF-B9-fläkt om 92 millimeter. Med sina fyra värmerör landar kylarens totala matchvikt på 500 gram med sagda fläkt installerad, samtidigt som montering erbjuds på samtliga moderna plattformar exklusive sockel TR4.

Gällande vidare kompatibilitet lämnar NH-L12 Ghost S1 Edition 48 millimeter ledigt för minnesmoduler, samt löften om att den nygamla kylaren klarar av att kyla Intels flaggskepp Core i9-10900K. På AMD-sidan utlovas rentav viss överklockningsmån för åttakärniga Ryzen 7 3700X, även om Noctua manar till försiktighet gällande processorer vars TDP överskrider 95 watt. Kylaren bestyckas också med andra generationen av kylpastan NT-H2.

Noctua NH-L12 Ghost S1 Edition erbjuds sex års garanti från tillverkaren, till prislappen 54,90 EUR, motsvarande cirka 600 kronor inklusive svensk moms. Tillgänglighet i Sverige väntas inom kort, då Noctua själva listat produkten på Amazon och Ebay.

Har du inväntat NH-L12 för Louqe Ghost S1, eller har du satsat på annan kyllösning istället?