I november år 2019 släppte välkända japanska spelmakaren Hideo Kojima sitt senaste alster Death Stranding, en titel som är lika unik i spelupplevelsen som den är svår att förklara för någon som inte upplevt den. Spelet var det första Hideo Kojima och hans studio Kojima Productions lanserat sedan uppbrottet från tidigare utgivaren Konami. I slutet av 2019 meddelade utvecklaren att Death Stranding ska släppas till PC/Windows, en lansering som efter försening sker i juli år 2020.

I och med steget över till PC-plattformen tillkommer stöd för funktioner som inte återfinns i konsolversionen. Tidigare kända funktioner innefattar bland annat stöd för ultrabreda skärmar och bilduppdatering i upp till 240 Hz, men nu bekräftas också att spelet stöder uppskalning via DLSS 2.0 för den som äger Geforce RTX-grafikkort. För den som uppskattar en utmaning tillkommer också svårighetsgraden Very Hard, och headcrabs från Half-Life kan bäras som huvudbonad.

Sett till systemkrav är PC-versionen av Death Stranding relativt lättdriven. För att nå rekommenderad nivå med bilduppdatering om 30 FPS rekommenderas en processor i form av AMD Ryzen 5 1400 eller Intel Core i5-4460. På grafiksidan rekommenderas Nvidia Geforce GTX 1050 Ti eller AMD Radeon RX 570. Önskas istället bilduppdatering på 60 FPS ökar rekommendationen till Intel Core i7-3770 eller AMD Ryzen 5 1600, och Geforce GTX 1060 eller Radeon RX 590 på grafiksidan.

DeathStrandingPC-4.jpg
DeathStrandingPC-2.jpg
DeathStrandingPC-3.jpg

I stil med Hideo Kojimas tidigare spel bjuder Death Stranding på en säregen men fängslande upplevelse som agerar något av en vattendelare. I rollen som Sam Sheppard ska spelaren färdas över USA och koppla upp kommunikationsnoder som låter en begynnande civilisation etableras i kölvattnet av en stor katastrof. Trots att det handlar om en individs resa kan spelare hjälpa varandra, och på så sätt vinna uppskattning i en slags sociala medier-valuta.

Death Stranding släpps till PC/Windows den 14 juli och blir tillgänglig i de digitala butikerna Steam och Epic Games Store. Priset landar på 59,99 EUR i Steam-butiken, eller cirka 630 kronor, medan prislappen hos Epic Games Store tar steget ned till 419 kronor. Under sommaren släpps också PC-versionen av Horizon Zero Dawn, som introducerade spelmotorn Decima som även ligger till grund för Death Stranding.

Har du redan spelat Death Stranding på Playstation 4, eller har du inväntat PC-versionens höga upplösningar, bilduppdatering och stöd för bredbildsformat?