Kompakta datorsystem med mycket prestanda är på modet, och i jakt på den perfekta balansen mellan volym, kylprestanda och estetik visar många chassimakare djärva utformningar. I den ultrakompakta kategorin Small Form Factor (SFF) är det dock inte chassijättarna som går i bräschen, även om aktörer som Cooler Master och Fractal Design på senare tid börjat undersöka terrängen på allvar.

I entusiastkretsar är istället uppstickare såsom Louqe och Dan Cases i ropet, men också något mer välkända exempel i stil med Raijintech och NZXT. Utformning och komponentstöd varierar mellan modeller, men vanligt är en tvåkammardesign där grafikkort och moderkort är åtskilda. Nu släpper kinesiska Jonsbo en kompakt datorlåda som istället satsar på luftflöde som löper genom hela chassit, från front till baksida.

Chassimodellen har det motorklingande namnet V8 och mäter in på 250 × 390 × 260 millimeter (B × D × H) för en total volym på cirka 25 liter – en bra bit större än Mini ITX-klassens minsta varianter. Detaljen som driver upp storleken är den frontmonterade fläkten på 200 millimeter, som flyttar luften genom lådan för att sedan skickas ut bakkant av en 120 eller 140 millimeter stor variant. Chassits har därtill plats för en 240-millimetersradiator i toppen, alternativt två fläktar på 120 millimeter.

Jonsbo 5.jpg
Jonsbo 4.jpg
Jonsbo 3.jpg
Jonsbo 2.jpg

I botten av datorlådan monteras moderkortet av Mini ITX- eller förlängda DTX-typ, och för den som inte önskar vattenkyld processor kan en luftkylare med maximal höjd om 195 millimeter användas. För instickskort finns två expansionsplatser och kort ansluts direkt till moderkortets PCI Express-anslutning, och längden är begränsad till 330 millimeter.

Baktill på datorlådan finns en nätbrunn som via en förlängningskabel leder till nätaggregatet, som ryms framtill. Formfaktorerna SFX eller SFX-L stöds, men längdgränsen dras vid 125 millimeter. Bredvid nätaggregatet återfinns en lagringsbur för upp till två 3,5-tumsenheter och en 2,5-tumsvariant. De lättillgängliga anslutningarna består av en duo USB-kontakter av både USB Type-A och Type-C-stuk, samt en utgång för ljud.

Jonsbo V8 väger in på 5,8 kilogram och består av ett grått yttre aluminiumhölje, som är ersatt av mesh-galler i en glipa runt den släta frontpanelen och på delar av de två sidorna. Komponenterna huserar i en bur som efter montering skjuts in i ytterhöljet, för att ge sken av en sömlös konstruktion.

Det är i skrivande stund oklart vilken prisnivå konstruktionen landar på. Oklarheter råder även kring när och om V8 blir tillgänglig i Sverige, eftersom Jonsbos närvaro på marknaden varit lite svajig på senare tid.

Vilken storlek har du siktet inställt på inför nästa datorbygge? Blir det något att stuva ned i handskfacket i bilen, eller är ett gammalt hederligt miditower-bygge att föredra?