Fotboll och snabba bilar är generellt två ting som inte är nära sammankopplade, men år 2015 visade utvecklaren Psyonix att kombinationen är gångbar genom tävlingsinriktade Rocket League. Trots åldern är spelet fortsatt populärt och titeln finns tillgänglig på ett flertal plattformar, även om flerspelarläget i Mac- och Linux-sammanhang strök på foten tidigare i år.

Spelet och dess utvecklare hamnade också i rampljuset i maj 2019 när jätten Epic Games öppnade börsen och köpte Psyonix, men sedan januari 2020 har det varit tyst om Rocket League. Nu meddelar spelutvecklaren att det högoktaniga fotbollsspelet inom kort blir fritt tillgängligt. Exakt datum saknas, men det ska ske under sommaren och på PC-sidan gör spelet samtidigt debut på Epic Games Store.

I och med detta försvinner möjligheten att införskaffa spelet genom Steam, och en Epic Games Store-exklusivitet blir således ett faktum för alla nytillkomna spelare. För den som redan äger spelet genom Steam kommer uppdateringar fortsätta att rulla ut och spelare kan avnjuta fotbollsmatcher precis som tidigare.

Med Epic Games-versionen står en så kallad cross-play-funktion på agendan, vilken tillåter alla plattformar och spelklienter att mötas. Det digitala prylbiblioteket och spelrankingen kan också tas med till valfri plattform. I skrivande stund sällskapas PC-plattformen av Nintendo Switch, Sony Playstation 4 och Microsofts Xbox One, där nästa generations konsoler från sistnämnda duo sannolikt kan läggas till listan när de väl släpps.

Rocket League 2.jpg

Den som redan har betalat för Rocket League kommer att belönas med samtliga släppta DLC-paket, hjul och partikeleffekter till bilarna samt en titel som förklarar hur länge spelaren haft titeln i sin ägo. Dessa digitala belöningar delas ut samtidigt som den fria versionen släpps lös, men tidpunkten är som sagt för tillfället höljd i dunkel.

Spelar du Rocket League i dagsläget, eller kommer du att ta tillfället i akt när prislappen avlägsnas helt?