Svenskutvecklade Minecraft har över ett decennium på nacken och hålls fortfarande vid liv genom regelbundna uppdateringar från Microsoft-ägda Mojang. I entusiastkretsar är kanske implementationen av ray tracing-stöd den uppdatering som på senare tid fått mest uppmärksamhet. Med ray tracing-funktioner som ljussättning, skuggor och reflektioner är det en av få titlar som kombinerar många av de Nvidia-signerade effekterna samtidigt.

Spana in SweClockers snabbtest av Minecraft RTX

Utöver officiella tillägg kan egna modifikationer installeras för ett mer välpolerat utseende eller helt nya byggblock och funktioner. I sistnämnda kategori har spelare nu nyttjat virtualiseringsmjukvaran Virtualbox för att koka ihop modifikationen VM Computers – ett tillägg som gör det möjligt att driva och använda en virtuell maskin direkt från spelmiljön.

Doom i Minecraft.PNG

Bildkälla: uDrunkMate på Reddit

Precis som med en virtuell maskin på skrivbordet kan olika operativsystem och program installeras, där Reddit-användare testat demonskjutaren Doom. Kombinationen rullar utan problem och sammanfattas i en video på Reddit. Bara fantasin sätter gränser och det återstår att se när någon testar att driva Minecraft från spelet.

För den som är intresserad av att testa finns modifikationen och instruktioner tillgängliga genom projektets webbplats. Utöver installation av tillägget krävs också att spelaren i Minecraft beställer komponenter som placeras i chassit.

Läs mer om Doom på udda plattformar: