Traditionen trogen lyfte Samsung i februari på locket för nästa omgång i telefonserien Galaxy S, närmare bestämt Galaxy S20, S20 Plus och S20 Ultra. Tillsammans med dessa presenterade elektronikjätten även nästa vikbara modell med namnet Galaxy Z Flip. Till skillnad från 2019 års vikbara jättelur Galaxy Fold är Z Flip en nättare historia som fälls på höjden och antar i uppfällt läge mått i linje med en vanlig smart telefon.

En långlivad telefonserie i Samsungs sortiment är Galaxy Note, som kombinerar rejäl skärmyta med en inbyggd pekpenna. Nu avslöjar tillverkaren att det är dags för Note 20 att göra premiär inom kort, och detta tillsammans med Galaxy Fold 2, en ny smart klocka samt ett par hörlurar. De fyra produkterna gör debut den 5 augusti genom det direktsända evenemanget Galaxy Unpacked.

Samsung Unpacked aug 5.PNG

Värt att nämna är att Samsung i skrivande stund inte presenterat produkterna på dagordningen i klartext. Evenemanget och dess innehåll skymtas istället i en kort videosekvens, som avrundas med kopparglänsande konturer av produkterna. I videon syns tydligt silhuetterna av just en pennbestyckad och en vikbar telefon, samt hörlurar och en klocka.

Rykten har talat för att ett färgschema åt koppar eller roséguld reserverats för Galaxy Note 20, och både den avslutande bilden och videon som helhet går i samma toner vilket antyder att så också blir fallet. Ett fullständigt avtäckande med bilder, specifikationer och prislappar går att följa onsdag den 5 augusti via Samsungs webbplats.

Är du intresserad av någon av de kommande telefonerna, eller kanske kringutrustningen? Berätta i kommentarstråden!