För teknikentusiasten rivstartar varje år med den Las Vegas-förlagda mässan Consumer Electronics Show (CES) och SweClockers har som tradition att bevaka diverse produktlanseringar på plats. Direktrapportering från mässgolvet genomfördes även i år, men till januari 2021 blir det ändring på den fronten efter färska besked om att den fysiska mässan ställs in.

Under året har den pågående COVID-19-pandemin resulterat i att en lång rad tillställningar tvingats till förändring, där teknikmässa efter teknikmässa skjutits på framtiden eller bytt arena till en digital sådan. Sistnämnda lösning väntar för CES 2021, meddelar arrangören Consumer Technology Association (CTA).

I över ett halvt sekel har CES varit en plattform för bolag att visa nya produkter och knyta kontakter, men i rådande situation menar CTA att det är oklokt att arrangera tillställningen på vanligt vis. Som tidigare planerat går den digitala varianten av stapeln den 6 januari 2021 och pågår fram till och med den 9. CTA:s meddelande avslöjar inte exakt på vilket sätt företag kommer att visa sina produkter, men sannolikt handlar det om en rejäl dos direktsända presentationer.

Hårdvarufesten Computex går i vanliga fall av stapeln vid månadsskiftet maj–juni, men efter en optimistisk framflyttning till september blåste organisatören TAITRA av projektet helt. Siktet är istället på en fysisk mässa i juni år 2021, men det återstår att se om detta är genomförbart. När det gäller CES är planen att i januari år 2022 återigen bjuda in till USA.

Läs om fler inställda teknikevenemang: