Den österrikiska kylarjätten Noctua ligger många entusiaster varmt om hjärtat, men bolagets säregna beige-bruna färgschema är något av en vattendelare än i sådana kretsar. Bolaget är ett stående inslag på hårdvarumässor, där SweClockers ofta brukar få ta del av vad som komma skall i fläkt- och kylarväg.

Utöver färgschemat är en lång utvecklingstid gemensam aspekt för många Noctua-produkter, där den nu två år gamla toppfläkten NF-A12x25 försenades flera år. Nu uppdaterar företaget produktplanen som gäller resten av år 2020 och 2021, och tillkännager således förseningar och ungefärlig lanseringstidpunkt för en laddning produkter.

noctua_roadmap_20200630.png

För den som ogillar de utstickande färgerna erbjuder Noctua flera fläktmodeller i svart utförande, ett alternativ som också utlovats till ovan nämnda flaggskepp. Nu står klart att modellen släpps lös i början av 2021. Under Computex 2019 avtäckte företaget därtill vita alternativ för de tre serierna NF-A15, NF-A14 och NF-F12, och spådde lansering första halvan av 2020. Nu står klart att dessa dröjer till starten av nästa år.

Noctua-Chromax-White-1.jpg

Modellerna NF-A15, NF-A14 och NF-F12 i PWM-utförande kommer i vitt, i sinom tid.

Noctua-Passive-Prototype-1.jpg
noctua-30.jpg

Även bordsfläkten från 2018 ska debutera nästa år.

Den fysiskt största pryl som bolaget visade under fjolårets Computex var en rejäl passiv historia med sex värmeledningsrör och kapacitet nog att hålla temperaturerna för Core i9-9900K i schack. Även i detta fall flyttas den planerade lanseringen från 2020 till första kvartalet 2021. Produktplanen talar om en hektisk inledning på nästa år, som därutöver innehåller en svart version av NH-U12A, kåpor till densamma, en spänningsomvandlare samt en fläkthubb.

Nästa år planerar Noctua även att släppa lös en ny generation av 140 mm-fläktar och en uppdaterad variant av den populära tvåtornskylaren NH-D15. Även sidoprojektet Desk Fan från 2018 sägs bli verklighet. Närmare i tiden lurar svarta versioner av ND-D15S och NH-U9S, samt en ny kylare i företagets lite enklare Redux-familj.

Läs mer om kylare: