I mitten av juli framkom det att ARM Holdings japanska ägare Softbank är öppna för sälja av kretsutvecklaren och sedan dess har Nvidia visat sig het på gröten när det kommer till att förvärva det brittiska teknikföretaget. Den amerikanska grafikjätten har sedermera även gått ut och meddelat att en överenskommelse kommer vara klar så snart som inom några veckor.

Men det finns de som sätter sig emot att ARM Holdings blir uppköpta av Nvidia. Bland annat rapporterades tidigare i veckan att koreanska Samsung ställer sig skeptisk till hela affären. Nu delar en av ARM:s medgrundare, Hermann Hauser, sin bild av situationen i en intervju med BBC, där han menar att det vore en katastrof om Nvidia köpte upp den brittiska kretsutvecklaren.

gsmarena_000.jpg

Hauser motiverar sitt ställningstagande med att hela affärsidén bakom ARM är att tekniken som utvecklats av företaget ska kunna säljas till vem som helst. Idag säljer ARM sina produkter till Intel, Nvidia, Apple, Qualcomm, TSMC, Samsung – för att nämna några exempel. Hauser befarar att om den brittiska kretsutvecklaren blir uppköpta av Nvidia kommer det leda till att den amerikanska grafikjättens konkurrenter söker produkter på annat håll än från ARM.

En tjänsteman från Samsung har även gått ut och sagt att de brittiska handelsmyndigheterna kommer att sätta käppar i hjulet på en eventuell affär då det går emot brittiska intressen. ARM och dess framtid ser således oklarare ut än intressenten Nvidia försöker framställa den.

Vad tror du kommer hända med ARM Holdings under den närmsta framtiden? Tror du att Nvidia kommer lyckas köpa upp den brittiska kretsutvecklaren?