I mitten av juli månad avslöjade Microsoft att deras spelströmningstjänst Project Xcloud var redo för de stora massorna. Istället för att lansera denna som en separat tjänst valde dock företaget att baka in Xcloud i den befintliga prenumerationstjänsten Xbox Game Pass Ultimate, där man utöver ett gediget spelutbud på både Xbox och PC nu även skulle få tillgång till spelströmning utan extra kostnad.

Nu avtäcker Microsoft det officiella lanseringsdatumet då Project Xcloud blir en del av Xbox Game Pass Ultimate samt vilka länder tjänsten blir tillgänglig i. Tjänsten gör entré i 22 länder den 15 september, där Sverige är en av de aktuella regionerna – något som inte kommer som en överraskning då landet även var en del av vårens slutna betatest.

Vid lanseringstillfället kommer det finnas möjlighet att strömma över 100 olika speltitlar via tjänsten, däribland Gears 5, Destiny 2 och The Outer Worlds. Project Xcloud är till en början endast kompatibel med smarta telefoner och surfplattor som kör Android. Microsoft jobbar enligt tidigare uppgifter även på en Apple IOS-version, men ännu finns ingen officiell tidsplan för den utrullningen.

Microsoft meddelar även att man ingått partnerskap med flertalet tillverkare av kringutrustning, där Razer, PowerA, 8bitdo och Steelseries kommer att ha handkontroller och trådlösa gamingheadsets speciellt framtagna för spelande på språng redo vid lanseringen av strömningstjänsten.

Prenumerationstjänsten Xbox Game Pass Ultimate kostar 135 kronor i månaden och inkluderar i dagsläget ett roterande bibliotek av runt 200 spel för Xbox One och PC/Windows. Exakt vilka av dessa spel som blir tillgängliga för strömning via Project Xcloud kommer att avslöjas den 15 september.

Använder du någon strömmande speltjänst i dagsläget? Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarstråden!