Ryktena gällande Microsofts kommande Xbox har främst fokuserat på toppmodellen Series X, som ser ut att knäppa Playstation 5 på näsan genom att bli den högst presterande spelkonsolen någonsin. Med en beräkningskraft om 12 TFLOPS har Xbox Series X ett övertag gentemot Sonys utmanare om närmare 20 procent, där den senare besitter beräkningskraft i storleksordningen 10,3 TFLOPS.

Microsoft har länge ryktats arbeta på en budgetversion av nästa generations Xbox, vid namn Series S. Denna tros begåvas med en betydligt lägre prislapp, men även betydligt klenare prestanda, där siffran 4 TFLOPS cirkulerar. Dess existens har dock hittills inte tillkännagivits av tillverkaren själv – förrän nu, då en handkontroll som utlovar kompatibilitet med både Series X och Series S såväl som Xbox One hittat ut till en konsument.

Enligt The Verge är produkten äkta, och slår två flugor i en smäll – avslöjandet av Series S samt avtäckandet av en vit handkontroll för Series X. Själva konsolen Xbox Series S ryktas förutom grafikprestanda om 4 TFLOPS även komma med 7,5 GB systemminne dedikerat för spel och samma processor som Series X, omän nedklockad.

Xbox Series S ryktas nå marknaden först efter årsskiftet, efter att Series X och Playstation 5 slagits om konsumenternas gunst till julhandeln.

Läs mer om nästa generations spelkonsoler: