I vanliga fall rivstartar sommaren för den spelintresserade med LAN-evenemanget Dreamhack Summer med skådeplats i Jönköping, en spelfest som SweClockers vid flera tillfällen besökt för att begå monter eller för att ta pulsen på Elmiahallarna. Den pågående COVID-19-pandemin har dock satt käppar i hjulen för de flesta stora tillställningarna, så även Dreamhack Summer.

Throwback Thursday – SweCstraße på Dreamhack 2003

Nu presenterar organisatören att även vinterupplagan av Dreamhack 2020 måste skjutas på framtiden och året blir således helt utan Jönköpingsförlag LAN-aktivitet. I samma veva meddelas att de kringresande uppsättningarna går samma öde till mötes, där samtliga ställs in med anledning av COVID-19.

Inställda Dreamhack-tillställningar:

DreamHack Rotterdam — originally scheduled for October 16-18, 2020
DreamHack Hyderabad — originally scheduled for October 31-November 1, 2020
DreamHack Atlanta — originally scheduled for November 13-15, 2020
DreamHack Winter — originally scheduled for November 27-29, 2020
DreamHack Madrid — originally scheduled for December 11-13, 2020

Visa mer

Dreamhack förklarar att de skjuter upp arrangemangen till år 2021, men i realiteten handlar det om att årets upplagor helt utgår från schemat. Nästa år kommer det i vanlig ordning enbart att anordnas ett Dreamhack Summer och ett Winter, men datumen är i skrivande stund inte spikade. Den nya tidsplanen är även okänd för övriga event.

Under tiden pågår Dreamhack Open-signerade onlineturneringar i spel såsom Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite och Leaugue of Legends, för den som är intresserad. Organisatören lovar att uppdateringar kring de fysiska tillställningarna kommer att rulla ut på den egna webbplatsen när de blir tillgängliga.

Brukar du åka på LAN? Handlar det om större tilldragelser som Dreamhack och Birdie, eller tillsammans med några vänner? Berätta i kommentarstråden!