Det är svårt att tänka sig att ett teknikföretag med nästan 20 000 anställda grundades för endast 10 år sedan, men Xiaomi såg dagens ljus den 6 april 2010 och har sedan dess expanderat både i Kina och på en internationell skala. Den kinesiska teknikjätten började tillverka TV-apparater år 2013 och har sedan dess vuxit till den grad att företaget nu säljer över 10 miljoner enheter per år.

Mi-TV-LUX-OLED-Transparent-Edition_014-1024x576.jpg

Nu tillkännager Xiaomi sin senaste TV som utmärker sig genom att vara transparent då den inte är i bruk. Den nya TV i fråga går under namnet "Mi TV LUX Transparent Edition" och ser ut som en vanlig glasskiva när den är avstängd. Xiaomi beskriver användarupplevelsen som att en bild "hänger" i luften.

When Mi TV LUX Transparent Edition is turned off, it looks like a mere glass display. The pictures it displays seem to be floating in the air, merging the virtual and the real to bring an unprecedented visual experience.

Xiaomis transparenta TV bestyckas med en 55 tum stor skärmpanel och har ett statiskt kontrastförhållande om 150 000:1. Mi TV LUX Transparent Edition har ett färgomfång på 93 procent av DCI-P3-rymden och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. TV-skärmens specifikationer till trots står det klart att produktens paradnummer är dess transparenta natur.

Försäljningen av Mi TV LUX Transparent Edition inleds den 16 augusti med en prislapp på 49 999 yuan, motsvarande cirka 63 000 kronor. Det är oklart om den transparenta TV:n kommer lanseras i Sverige.

Läs mer om Xiaomi: