Att Microsoft är på väg att utöka sin produktserie Surface med en mobiltelefon är relativt vida känt – faktumet att företagets återinträde på mobilmarknaden bygger på Googles operativsystem Android och en vikbar formfaktor med dubbla skärmar likaså. Under juli månad florerade rapporter om att bolaget förberedde en lansering "inom några veckor", vilka av produktens avsaknad på butikshyllorna att döma visade sig vara inkompatibla med verkligheten.

Nu framkommer nya uppgifter om Surface Duo och dess lansering i form av ett blogginlägg från Microsoft själva som Engadget snappat upp. Här anges klart datum för säljstart till den 10 september, med ett frånpris om 1 399 USD. Microsoft utlovar "marknadens tunnaste mobila enhet" där dubbla 5,6-tumsskärmar kan vikas ut till en 8,1-tummare med hjälp av ett "revolutionerande 360-gradersgångjärn". Utvikt tjocklek är 4,8 millimeter.

Surface-Duo.png

Prismässigt lägger sig Microsoft något under dess vikbara antagonister, där kommande Samsung Galaxy Z Fold 2 och Motorola Razr nämns, med ett prispåslag om 100 USD över den koreanska jättens konventionella flaggskeppstelefon Galaxy Note 20 Ultra. Exakt när Galaxy Z Fold 2 kan tänkas nå marknaden är oklart, men hårdvaruhösten ser ut att inte bara inkludera nya grafikkort och spelkonsoler, utan även vikbara telefoner från flertalet aktörer.

Tror du Microsoft lyckas bättre på telefonmarknaden den här gången?