Nästa generations Geforce-grafikkort från Nvidia är på ingång och om ungefär en vecka ska bolaget hålla hov, ett tillfälle där RTX 3000-serien sannolikt avtäcks officiellt. En hel del information om de kommande produkterna har hittat ut på ryktesväg, där bilder av en fläskig referensmodell av RTX 3090 hör till det senaste.

Den Nvidia-signerade kylarlösningen ser ut att bli en osedvanlig skapelse med dubbla fläktar på olika sidor om kortet, men denna detalj ser inte ut att ensam bli ett avvikande inslag hos produktfamiljen. Tidigare under sommaren rapporterades att en särskild 12-pinsanslutning kan bli aktuell för strömförsörjningen, och nu bekräftar den välrenommerade nätdelstillverkaren Seasonic detta genom bilder av en adapter.

Seasonic-MicroFit-Adapter-00002_7868D6536E724FE4872AB5B7090088A9.jpg

Bildkälla: Hardwareluxx

Seasonic-MicroFit-Adapter-00001_C23AC996B29B458CAFCA64C7569353BC.jpg

Bildkälla: Hardwareluxx

Tillverkaren har publicerat bild av adaptern på den kinesiska webbplatsen bilibili.com, men där påstår företagets representant att det inte är hugget i sten att den annorlunda anslutningen krävs. I dagsläget påstås det handla om ett test, men detta till trots har sajten Hardwareluxx erhållit adaptern, som enligt förpackningen att döma är en färdig produkt med det smidiga namnet "Nvidia 12-pin PCIe Molex Micro-Fit 3.0 Connector".

I ena änden av de 75 centimeter långa kablarna syns två 8-pinskontakter avsedda för anslutning till modulära Seasonic-nätaggregat. På andra sidan mynnar de ut i 12-pinsvarianten. Etiketten på förpackningen antyder att kablaget är avsett för att driva strömtörstiga doningar, eftersom ett nätaggregat med effektklass 850 watt rekommenderas.

Det återstår att se om den nya anslutningen blir standard för Geforce RTX 3000-familjen, eller om tredjepartstillverkare kan backa till kombinationer av 6- och 8-pin PCI Express-anslutningar. Något som också är höljt i dunkel är huruvida grafikkort med 12-pinskontakt levereras tillsammans med adaptrar till ovan nämnda PCI Express-strömkontakter.

Läs mer om Nvidia Geforce och "Ampere":