Det stora startskottet för hårdvaruhösten år 2020 är bara dagar bort, där Nvidia håller hov den 1 september – sannolikt med Geforce RTX 3000-koppling. Den 2 september bjuder Intel på lansering av den elfte generationens mobila Core-processorer med kodnamn "Tiger Lake", och sedan tidigare är det känt att arkitekturen "Willow Cove" och integrerad grafik från Xe-satsningen blir de stora nyheterna.

Intels evenemang är dröjer alltså fortfarande några dagar, men på Twitter har nu användaren Walkingcat publicerat en rad videor med Tiger Lake-koppling. Dels syns sådana som specifikt berör Core-processorerna, dels klipp avsedda produkter från partnertillverkare såsom HP, Lenovo och Samsung. Gemensamt för samtliga är dock att konkreta detaljer är relativt få, med några undantag.

I enlighet med tidigare uppgifter bekräftar videomaterialet att Intel omdanar logotyperna för Core-serien och därtill utökas logotyputbudet med Evo-stämpeln. Den exakta innebörden av märkningen är fortsatt höljd i dunkel, men klart är att Lenovos Yoga 9i-dator är en sådan modell. Av videon att döma är prestanda, batteritid, anslutningsmöjligheter samt ljud och bild i centrum för produkten, där de första tre punkterna påminner om Project Athena-certifieringen. Även tillverkare som Asus, HP, MSI och Acer ska använda samma märkning.

Tiger Lake video bonanza.PNG
Intel tiger lake bonanza 1.PNG

Ett annat klipp understryker förändringarna på både processor- och grafiksidan, med tonvikt på att sistnämnda område ser ett ordentligt lyft. Intels käpphäst med "hög prestanda i verkliga situationer" gästspelar i samma video. Mest lovande från samtliga Twitter-inlägg är dock kanske den video som för ett ögonblick visar aktivitetshanteraren för en fullt belastad Tiger Lake, som uppnår turbofrekvens om 4,8 GHz – ett rejält kliv upp från "Ice Lake"-familjen.

Läs mer om Intel: