Under morgondagen väntas Nvidia avtäcka nästa generations grafikkort i Geforce RTX 3000-serien med arkitekturen Ampere under huven. Månaderna fram till avtäckandet har dock duggat tätt med såväl läckta specifikationer som bilder, där bland annat många partnertillverkares varianter av de nya grafikkorten visats upp i form av renderingar och datablad.

Nu har Videocardz snappat upp en bild på ytterligare ett partnerkort i form av Asus ROG Strix Geforce RTX 3090. Modellen på bilden är nästintill identisk med den som visades upp under en presentation tidigare i somras, med undantag för att namnskylten "3080 Ti" har plockats bort – något som tyder på att Nvidias avvikande namnschema med Geforce RTX 3090 är ett förhållandevis nytt påfund.

En närmare titt på kortet avslöjar ett nytt designspråk för ROG Strix-serien med aluminiumaccenter på kylarkåpan. Själva kyllösningen ser ut att bli en bastant historia med tre fläktar som tar åtminstone 2,5 kortplatser i anspråk. Den mellersta fläktens inverterade fläktblad tyder att denna roterar i motsatt riktning mot de två andra, vilket brukar vara en åtgärd för att minska turbulens mellan fläktarna.

Utöver detta är inte mycket känt kring modellen, där såväl specifikationer som eventuell tillgänglighet ännu är höljda i dunkel. Det återstår att se om Nvidia visar upp något om denna modell eller andra partnertillverkares varianter under lanseringsevenemanget den 1 september klockan 18:00.

Läs mer om Nvidia Ampere: