Primärminnesmarknaden går sällan många år i rad utan en översvämning, brand i en fabrik eller andra fadäser som gör att tillgång på minnen sjunker drastiskt samtidigt som priserna ökar.

Nu gör källor gällande för SweClockers att stora minnesleverantörer så som Kingston och Corsair har satt hela sina minnessortiment på så kallad allokering. Det vill säga mängden minnen som distributörer och återförsäljare kan köpa in begränsas avsevärt och vissa modeller uteblir helt.

Anledningen bakom det hela sägs vara de störningsmoment som uppstått på grund av de handelsblockader som påverkar Kinesiska aktörer. Utan att våra källor satt direkta ord på det tolkar vi det som om man vill frigöra kapacitet för att låta vissa större aktörer "hamstra" minnen innan alla blockader är på plats.

De aktörer SweClockers pratat med bekräftar allokeringssituationen men ännu vittnar ingen om en förändrad prisnivå. I skrivande stund har vi inte heller någon information på hur länge denna situation kommer att fortgå.

Tror du det amerikansk-kinesiska handelskriget påverkar europeisk tillgång till minne som främst tillverkas av koreanska bolag? Korsfäst Diskutera i forumet!