År 2020 ser ut att bjuda på den mest händelserika hårdvaruhösten på länge. Först ut blir Nvidia med Geforce RTX 3000-serien som släpps redan nästa vecka i form av Geforce RTX 3080. Konkurrenten AMD sitter dock inte på händerna, utan förbereder både nästa generations Ryzen-processorer samt högpresterande grafikkort med arkitekturen RDNA 2 under huven.

Nu gör AMD det hela officiellt genom att avtäcka datumen för två evenemang i oktober. Först ut blir de nya Ryzen-processorerna med arkitekturen Zen 3, där ett evenemang med företagets VD Lisa Su ska hållas den 8 oktober. På agendan står det som troligtvis blir Ryzen 4000-familjen för stationära datorer med detaljer kring de nya modellerna som ska lanseras senare i höst.

Hårdvarufesten tar dock inte slut där, utan redan den 28 oktober är det dags igen. Då vankas det nämligen avtäckande av nya grafikkort med arkitekturen RDNA 2. Dessa har nu fått ett officiellt namn och som väntat handlar det om Radeon RX 6000-serien. Med löften om att korten ska släppas innan nästa generations spelkonsoler ser vi ut att få nästa grafikkort från AMD innan den 10 november.

AMD:s Zen 3-evenemang hålls den 8 oktober klockan 18:00. Det andra evenemanget som täcker RDNA 2 och Radeon RX 6000-serien går av stapeln den 28 oktober klockan 18:00.

Vad är dina förväntningar på Zen 3 och Radeon RX 6000-serien? Dela med dig av dina tankar i kommentarstråden!