Under veckan som gått tvingades Microsoft till slut avtäcka prislappen för kommande prestandakonsolen Xbox Series X, och samma läckor som tvingade fram detta tvingade även fram en tidigare presentation av det billigare syskonet Xbox Series S. Det innebär att Sony är ensamma om att ännu inte avtäckt priset för Playstation 5 och dess skivläsarbefriade syskon Digital Edition.

Förhoppningsvis blir det ändring på detta nästa vecka då Playstation-divisionen i ett Twitter-inlägg meddelar att nyheter om Playstation 5 avtäcks onsdagen den 16 september. Uppgifterna anger inte mer än att det handlar om spelpresentationer och en uppvisning, ett "showcase", men det framkommer inte om företaget planerar att avslöja de omtalade prislapparna för de två Playstation 5-modellerna.

Microsoft har satt en prismässig press på Sony då Xbox Series S erbjuder kunder en låg inträdeskostnad om 3 595 kronor, medan prestandamodellen Series X går loss på förhållandevis låga 5 695 kronor. Förhandsspekulationer om Sonys strategi anger att företaget väljer att absorbera en större förlust på Playstation 5 Digital Edition för att kontra Microsofts låga prissättning, där den ordinarie Playstation 5-modellen med skivläsare istället läggs på en högre prisnivå än Xbox Series X.

Detta är dock enbart spekulationer, och onsdagen den 16 september klockan 22:00 svensk tid får Playstation-spekulanter förhoppningsvis klarhet i hur mycket tunnare plånböckerna blir i höst, och kanske även ett datum för när spelkonsolerna når handeln.

Vilken prisnivå ser du helst för Playstation 5 och Digital Edition-modellen? Har dina förväntningar ändrats efter Microsoft avslöjade priserna för Xbox Series-modellerna?

Läs mer om nästa generations spelkonsoler: