Under de senaste åren har svenska möbeljätten IKEA expanderat företagets produktutbud till att inkludera ett flertal smarta hemmet-produkter, med allt från smart belysning till högtalare, TV-apparater och trådlös laddning integrerad i möbler. Ett område IKEA ännu inte tacklat är spelrelaterade möbler, något företaget nu ändrar på.

IKEA_Asus3.JPG
IKEA_Asus2.jpg
IKEA_Asus1.JPG

IKEA meddelar idag att företaget inleder ett samarbete med speltillbehörsmakaren Asus Republic of Gaming (ROG) runt spelrelaterade möbler. Pressmeddelandet avslöjar endast att samarbetet ska mynna ut i "prisvärda spelmöbler", där cirka 30 produkter är planerade i dagsläget.

By teaming up with ROG, IKEA wants to combine its home furnishing knowledge with ROG’s expertise in creating exceptional gaming experience

Spelmöblerna ska utvecklas av IKEA:s avdelning för produktutveckling i Shanghai, Kina. Företaget meddelar att produkterna utformas i samarbete med dels produktdesigners inom Asus ROG, och dels genom workshop-sessioner med spelare och professionella e-sportare. Syftet med dessa workshop-sessioner är att säkerställa att de nya möblerna ska innehålla alla de viktiga funktionerna i en spelmöbel.

IKEA meddelar också att möblerna tas fram för olika demografier, vilket antyder att deras stilspråk utformas för att tilltala fler än dagens spelrelaterade möbler, där spelstolar från företag som Secretlabs och Noblechairs bjuder på ett "mindre neutralt stilspråk" (reds. formulering). Det kan innebära att IKEA och Asus ROG satsar på spelmöbler som rent estetiskt passar in i fler hem, men bestyckas med de funktioner som förväntas av spelmöbler.

IKEA meddelar dock inte vilka typer av möbler samarbetet kommer introduceras med. Företagets spelmöbler blir tillgängliga på den kinesiska marknaden i februari år 2021, följt av övriga marknader i oktober år 2021.

Är du sugen på att parkera rumpan på en spelstol eller datorskärmen på ett bord som utformats för spelare, med IKEA:s mer återhållsamma designmentalitet? Eller föredrar du andra företags mer utsvävande stilspråk?