Den polska utvecklaren CD Projekt RED har på senare år rönt stora framgångar med den långlivade äventyrstiteln The Witcher 3. Nästa storspel från utvecklaren heter Cyberpunk 2077 och byter medeltidsmiljö mot en avlägsen framtid, men spelet har försenats flera gånger till följd av optimeringsproblem och hög ambitionsnivå.

Läs FZ:s första intryck av Cyberpunk 2077

På den grafiska menyn syns bland annat ögongodis i form av ray tracing-stöd. Företaget har också visat vad spelet innebär både utseende- och handlingsmässigt, via flera direktsända gameplay-klipp som med jämna mellanrum pytsats ut. Genom ett inlägg på Twitter följer nu CD Projekt RED upp med grundläggande och rekommenderade systemkrav.

Cyberpunk 2077 systemkrav.png

Gemensamt för båda nivåer är relativt lättsmälta krav och upplösningen 1080p, där detaljnivå Low respektive High avses. Båda nivåer kräver också 70 GB tillgängligt lagringsutrymme och SSD-enhet rekommenderas, även om mekanisk hårddisk fungerar enligt de grundläggande kraven. När det kommer till operativsystem rekommenderas Windows 10, medan äldre Windows 7 återigen är sammankopplat med den lägsta nivån.

Vidare specificerar de grundläggande kraven att 8 GB primärminne krävs. I processorväg exemplifieras med Intels åtta år gamla Ivy Bridge-processor Core i5-3570K med fyra kärnor, alternativt AMD:s åttatrådade FX-8310. Ordinerade grafikkort är det forna flaggskeppet Nvidia Geforce GTX 780 samt mellanklassaren AMD Radeon RX 470, vilka har 3 respektive 4 eller 8 GB grafikminne.

Steget upp till den rekommenderade nivån är inte enormt, men grafikkortsreglaget vrids upp några hack: mellanklassmodellen Geforce GTX 1060 med 6 GB videominne, Radeon R9 Fury med 4 GB minne. Den rekommenderade mängden primärminne stiger till 12 GB och Intel-processorn till Core i7-4790 med fyra kärnor och åtta trådar. Alternativet är AMD:s årsgamla Ryzen 3 3200G med fyra kärnor blankt.

Det återstår att se om utvecklaren återkommer med fler detaljer om vilken uppdateringsfrekvens den listade hårdvaran mäktar med, men även om fler nivåer för exempelvis ray tracing tillkommer. Cyberpunk 2077 blir tillgängligt den 19 november och detta på PC/Windows, Googles Stadia, samt Sonys Playstation- och Microsofts Xbox-familjer.

Hade du planer på att uppgradera datorn inför Cyberpunk? Skrinläggs dessa nu, eller satsar du nytt för att vrida grafikreglagen till elva? Berätta i kommentarstråden!