Kinesiska Oneplus har haft ett aktivt år 2020. Företagets produktlanseringar inleddes med vårens flaggskepp i form av Oneplus 8 och Oneplus 8 Pro, där skärmarnas bilduppdatering om 90 Hz sällskapades av prislappar som gled in i premiumsegmentet. För att kontra kritik mot den ökade prisnivån introducerade företaget också Oneplus Nord under sommaren, där priset planterades i mellansegmentet.

Oneplus ordinarie produktlanseringar bygger på en modell där vårens flaggskepp följs upp av en uppgraderad modell till hösten. Den invanda modellen ruckas inte på då företaget nu meddelar att Oneplus 8T avtäcks i oktober. Uppgifterna sträcker sig inte längre än så, men enligt tidigare rapporter ska nyheterna bland annat innefatta att 5G-anslutning skärmar som uppdateras i 120 Hz tar plats i båda modeller. I Oneplus nuvarande utbud är endast Oneplus 8 Pro bestyckad med 5G och 120 Hz.

Vidare väntas de uppgraderade modellerna också bestyckas med Qualcomms senaste högpresterande systemkrets Snapdragon 865 Plus, där både processor- och grafikdel överklockats till att erbjuda 10 procent bättre prestanda än föregångaren Snapdragon 865 som används i Oneplus 8/Pro. Ytterligare en egenskap som uppges ta steget upp är snabbladdningen via USB Type‑C, som uppges ske med 65 watt effekttillförsel kontra 30 watt i föregångaren.

OnePlus8T_announcement.jpg

Oneplus 8T och en förmodad Pro-modell avtäckt den 14 oktober klockan 16:00 svensk tid. Tillställningen kan ses på Oneplus lanseringssida.

Läs mer om Oneplus: