År 2020 har varit ett kämpigt år för många branscher av förklarliga skäl, men en sektor som går som tåget är e-handeln. Breakit rapporterar om Postnords E-barometer, där logistikbolaget beskriver trender inom e-handeln och noterar den högsta omsättningsökningen, år till år, för ett kvartal någonsin.

Förstagångs-e-handlare bland äldre har ökat enormt och totalt har tio procentenheter fler bland de äldsta målgrupperna handlat något på nätet jämfört med tidigare kvartal.

Mer än varannan person i gruppen 65-79 år uppgav att de börjat handla nya typer av produkter på nätet, på grund av pandemin.

Postnord förutspår att tillväxten under det tredje kvartalet som snart avslutas kommer att se en något mildare tillväxtsiffra och att det fjärde kvartalet kommer att likna det tredje i sin tur. Källor till SweClockers inom återförsäljarledet ställer sig positiva till utvecklingen men vi har också hört en viss oro inför att rekordåret hittills möjligen kan ta udden av black friday-perioden.

Hela rapporten släpps klockan 13:00 idag och vi uppdaterar nyheten strax därefter om fler intressanta detaljer dyker upp då.

Har dina e-handelsvanor eller inköpsvanor i allmänhet ändrats under året?