I slutet av år 2019 släppte Microsoft spelsamlingen Halo Master Chief Collection för PC/Windows, som i sin första version innehöll prequel-spelet Halo: Reach som kronologiskt utspelar sig före seriens första del. Efter detta tillkom uppdaterade Halo: Combat Evolved Anniversary under våren år 2020, följt av Halo 2: Anniversary i maj. Seriens tredje del gjordes tillgänglig för samlingen i juli månad, och nu ansluter även seriens sidospår Halo 3: ODST.

Halo3_ODST-4.jpg
Halo3_ODST-3.jpg
Halo3_ODST-2.jpg

Till skillnad från övriga delar i serien tar spelaren här inte rollen som den ikoniske protagonisten Master Chief. Istället tar du rollen som en ODST-soldat vars pluton skickas ned till den afrikanska megastaden New Mombasa för att mota ett angrepp från de utomjordiska antagonisterna Covenant. Halo 3: ODST tillför en annorlunda spelstil jämfört med huvuddelarna i serien, med större fokus på att attackera försiktigt från skuggorna.

Halo3_ODST-5.jpg
Halo3_ODST-1.jpg

Rent estetiskt bygger ODST vidare på samma tekniska grund som i Halo 3, men med mörkare miljöer där ljussättning och skuggor står i kontrast mot det mer färgrika och actionosande Halo 3. Likt övriga uppdaterade spel i samlingen tillkommer bättre ljussättning och texturer, stöd för höga upplösning och bilduppdatering i 60 Hz. I inställningarna kan spelaren också kontrollera parametrar som synfält (FoV) och tak för bilduppdatering.

Halo Master Chief Collection finns tillgänglig för köp i de digitala butikerna Steam och Windows Store, och den som äger spelsamlingen kan ladda ned alla nya delar när de tillkommer. Samlingen är också en del av Microsofts prenumerationstjänst Xbox Game Pass för PC.

Har du minnen från Halo 3: ODST till Xbox 360, eller blir det här din första kontakt med detta sidospår?