Den som tar datorspelande på stort allvar men som också vill ha en angenäm skrivupplevelse har på senare år kunnat njuta av ett allt större fokus på mekaniska tangentbord, som i både trådade och trådlösa format dominerar spelsegmentet idag. Corsair vill nå ut till just dessa användare med tangentbordet K100 RGB, som likt namnet antyder bjuder på gott om belysning i regnbågens alla färger.

K100_nyhet-5.jpg
K100_nyhet-10.jpg
K100_nyhet-2.jpg
K100_nyhet-3.jpg
K100_nyhet-4.jpg

Det handlar om ett fullstort tangentbord som tillämpar företagets splitter nya optiska mekaniska brytare OPX. Dessa tål uppskattningsvis 150 miljoner nedslag, slaglängd om 1 millimeter och motstånd om 45 gram. Dessa arbetar mot ett system Corsair kallar AXON, vilket är en systemkrets (SoC) och ett inbyggt operativsystem. AXON ska enligt Corsair registrera tangenttryck fyra gånger snabbare än konkurrerande tangentbord.

K100_nyhet-7.jpg
K100_nyhet-8.jpg
K100_nyhet-9.jpg

Siffran kommer från att AXON uppges registrera nedslag i en takt om 4 000 Hz, en så kallad polling-rate, vilket på mekaniska tangentbord typiskt ligger på 1 000 Hz. Kombinationen av en snabb systemkrets och operativsystem som kan hantera många simultana händelser gör också att instruktioner om belysning kan utföras snabbare parallellt, och totalt 20 lager ljuseffekter kan lagras internt i tangentbordet.

Typ

Fullstort med numerisk knappsats

USB Pass-Through

1× USB 2.0 Type-A

Rapporteringstakt USB (polling rate)

Upp till 4 000 Hz

Registrering samtidiga nedslag

Full-key rollover (NKRO)
100% anti-ghosting

Internt lagrade makroprofiler

Ja, upp till 200

Mediatangenter

Ja, 5 stycken

Tangentgenväg - ljusstyrka

Ja

Tangentgenväg - Windows-låsning

Ja

Anpassningsbar i höjdled

Ja, två höjdlägen för lutning

Handlovsstöd

Fullstort, magnetisk anslutning

Mjukvara

Icue
Windows 10
Mac OS

Anslutning

USB Type-A
Kabellängd: 1,82 m

Storlek (L×W×H)

470 × 166 × 38 mm

Vikt

1,31 kg

Riktpris

2 590 kronor

Tangenterna bygger på PBT-plast av Double-shot-typ och handlovsstödet fästs vid tangentbordet magnetiskt. Handlovsstödet använder ett skumbaserat material som enligt Corsair ska göra långa spelsessioner bekväma- Konfiguration som utförs i mjukvaran Icue kan styras fysiskt via ett kontrollhjul. Icue låter också användaren programmera sex makroknappar, där de utöver tangentgenvägar också kan tilldelas funktioner relaterade till streamer-mjukvaran Elgato Stream Deck.

Upp till 200 makron kan konfigureras och installeras på det 8 MB stora interna lagringsutrymmet. Corsair K100 RGB har ett riktpris om 2 590 kronor. Tangentbordet finns tillgängligt i Corsairs webbutik och hos partnerföretag i återförsäljarled internationellt.

Låter detta som tangentbordet för dig? Eller är tekniska trevligheter som realtids-OS, snabb SoC och massvis med belysning inte nog för att motivera priset?