Få saker i teknikbranschen är lika förutsägbara som att Apple lyfter skynket av nya telefoner i Iphone-familjen. Sedan den första modellen släpptes år 2007 har bolagets regelbundna telefonlanseringar blivit något av en tradition, som de senaste åren inneburit ett direktsänt evenemang i början av september.

När Apple slog upp portarna till årets september-avtäckande lyste dock
den förväntade Iphone 12-familjen med sin frånvaro och scenen intogs istället av smarta klockor och omdanade Ipad och Ipad Air. Nu meddelar telefonjätten att 2020 ruvar på ännu ett evenemang, som med största sannolikhet innehåller nya Iphone-modeller.

Apple event 2020 1.PNG

Avtäckandet har titeln "Hi, Speed.", men innebörden går endast att spekulera i. Det har tidigare talats om att 5G-stöd gör entré i bolagets telefonportfölj, medan rappare systemkretsar tillverkade på 5 nanometer är en annan kandidat som stämmer in på beskrivningen. Därtill finns möjligheten att Apple hoppar på tåget med skärmar med uppdateringsfrekvens norr om 60 Hz, skärmar som förövrigt påstås bli av OLED-typ över hela brädet.

Huruvida Apple därtill visar andra produkter får framtiden utvisa, men med löfte om att ha de första ARM-baserade Mac-datorerna på plats innan årets slut börjar tiden bli knapp. Hugget i sten är i alla fall att den direktsända tillställningen går av stapeln tisdag den 13 oktober, klockan 19:00 svensk tid. I vanlig ordning kan videoströmmen nås via bolagets webbplats.

Läs fler nyheter om Apple: