Amerikanska Razer är kanske främst kända för tangentbord, möss, hörlurar och bärbara datorer, men på senare tid har företaget därutöver doppat tårna i både tuggummi- och betalkortsträsken. Under CES 2020-mässan visade bolaget en annan ny sida med den kompakta datorlådan Tomahawk N1, avsedd för användning med Intels senaste modulära NUC-tillskott Compute Element.

Chassilösningen har ännu inte rullats ut på marknaden, men nu lånar Razer namn och estetik från produkten och lyfter skynket av två chassin: Tomahawk Mini-ITX och Tomahawk ATX. Som namnen avslöjar rör det sig om en låda modell mindre, med plats för Mini ITX- samt Mini DTX-moderkort, och ett storasyskon som kan husera moderkort upp till E-ATX-formfaktorn.

Razer Tomahawk 5.jpg
Razer Tomahawk 2.jpg
Razer Tomahawk 1.jpg

Gemensamt för de båda är ett färgschema i svart, med en platt och logotypprydd frontpanel i sällskap av dubbla sidopaneler av härdat glas. Chassiduon har också identiska lättillgängliga anslutningar bestående av dubbla USB 3.2 Gen 1 (5,0 Gbps), en USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) i Type-C-format samt in- och utgångar för ljud. Avslutningsvis är båda modeller bestyckade RGB-belysning på undersidan.

Där slutar likheterna och den mindre modellen har de relativt nätta yttermåtten 322 × 206 × 367 mm (H × B × D) för en volym på ungefär 24 liter. Detta ger plats för en 240 mm-radiator monterad i det perforerade taket, men för den som föredrar luftkyld processor kan en 165 mm hög tornkylare användas. Grafikkortets plats är i botten av lådan och det kan uppta maximalt tre expansionsplatser om längdgränsen 320 mm hålls.

Razer Tomahawk 3.jpg
Razer Tomahawk 4.jpg

Nätdelen av SFX eller SFX-L-typ har fästpunkter i fronten och en förlängningskabel löper till nätbrunnen som återfinns i bakkant på chassit. I bakkant finns också en plats för en chassifläkt och likaså i fronten, men huruvida dessa ingår och vilka dimensioner de har avslöjas inte av specifikationerna. Avslutningsvis har det lilla Tomahawk-chassit plats för tre 2,5-tumsenheter.

ATX-modellen skalar upp yttermåtten till 495 × 235 × 475 mm (H × B × D) och i enlighet med ATX-standard innebär detta exempelvis sju expansionsplatser för grafikkort. Den maximala längden för instickskort växer till 384 mm och begränsningen för processorkylarens höjd stegar upp till 176 mm. Radiatorstöd på upp till 360 mm i taket tillkommer också.

Razer Tomahawk 6.jpg

Tomahawk ATX anammar den hyfsat vanliga uppdelningen i en huvudkammare och en källardel, där nätdelen på maximala 210 mm huserar tillsammans med en lagringsbur. Buren har plats för tre 3,5- eller 2,5-tumsenheter, medan ytterligare två av sistnämnda typ kan monteras på annat håll.

Prismässigt befinner sig duon i den övre delen av skalan och storasyskonet går loss på 230 euro, medan den mindre modellen stannar på 200 euro. Detta motsvarar omkring 2 400 respektive 2 100 kronor. Amerikanska kunder kan i dagsläget förköpa lådorna och leveranser inleds den 5 november, men det är i skrivande stund oklart när de blir tillgängliga i Europa.

Läs mer om datorlådor: