3DMark är troligen något alla här på SweClockers har hört minst en gång, och framför allt när det kommer till recensioner av grafikkort. I SweClockers testsvit för grafikkort används bland annat 3DMark Fire Strike och Time Spy som prestandatest, vilka använder DirectX 11 respektive DirectX 12. Varje gång planeterna står i linje så släpper UL Benchmark ett nytt prestandaverktyg och nu är det dags igen.

Nykomlingen går under namnet Wildlife och har denna gång ett lite annorlunda fokus ställt mot de sedvanliga testerna. Syftet med prestandatestet är att kunna jämföra Windows-baserade datorer med telefoner som kör Android och IOS. De två förstnämnda använder sig av gränssnittet Vulkan medan IOS-enheter använder Apples egna Metal API och körs i upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar.

3dmark-score-comparison.png

Med detta fyller UL Benchmark även på funktionaliteten med jämförande resultat mot resten av världen, och man kan på så sätt jämföra sin mobila enhet mot andra av samma modell eller andra populära modeller. Dessa resultat kan givetvis sparas för att jämföra prestandan efter en systemuppdatering och se hur nya operativsystemet presterar.

3DMark Wildlife

Poäng

Snitt I bildfrekvens

Testriggen (RTX 3080)

103 096

617

Apple Iphone XS

5 888

35

Samsung Note 20 Ultra (EU)

4 206

25

Av rent intresse sparkade undertecknad igång testriggen och installerade 3DMark Wildlife ihop med MSI Geforce RTX 3080 Gaming X Trio som fortfarande sitter kvar. Till det laddades även telefonappen ned på en Iphone XS för att kunna jämföra. Inte helt oväntat är det rätt gigantisk skillnad i prestanda mellan enheterna, där telefonen inte har någon direkt chans.

Har du testat 3DMark Wildlife på din mobiltelefon eller dator? Om så är fallet, dela med dig av dina resultat i kommentarstråden!