Vid det här laget är den som räknat dagarna till kommande storspelet Cyberpunk 2077 släpps bekant med konceptet "den som väntar något gott väntar aldrig för länge", även om det kanske hellre modifieras till "alltid för länge". Kapaciteten för tålamod prövas nu än en gång då CD Projekt RED meddelar att spelet försenas ännu en gång.

CP2077_lateAF.jpeg

Den senaste rundan förseningar placerade lanseringsdatumet till den 19 november, men detta var tydligen inte nog med tid för att polera spelet till acceptabel nivå. CD Projekt RED skjuter därför fram datumet till den 10 december, och därmed är 21 dagar tydligen vad som krävs för att piska kvalitetsnivån till acceptabel standard.

Besvikna spekulanter har blott dagen innan höjt sina röster på Twitter, varpå CD Projekt RED återigen försäkrat om att spelet ska släppas i november, ett löfte som alltså inte blev långlivat. Cyberpunk 2077 skulle ursprungligen släppas i samband med att nästa generations spelkonsoler Playstation 5 och Xbox Series X/S nått köpare, och anledningen som ges till förseningen är att CD Projekt RED vill säkerställa god kvalitet på de många plattformarna spelet släpps till.

Cyberpunk 2077 släpps till PC/Windows, Xbox One, Playstation 4, Xbox Series X/S och Google Stadia, enligt senaste bud, den 10 december år 2020. En uppdaterad version släpps till Playstation 5 efter lanseringen.

Vilka odds skulle du ge 10 december som det slutgiltiga datumet för när spelare kan få ge sig in i Cyberpunk 2077:s neonstinna spelvärld?