ASUS ROG Zephyrus G14 är en bärbar prestandamaskin som först skymtades och avhandlades under årets CES-mässa, där utmärkande egenskaper inkluderade bland annat processorer ur AMD:s "Renoir"-katalog samt ett LED-belyst bakstycke, komplett med animeringspotential. Sedan lanseringen har Zephyrus G14-familjen svällt till att numera omfatta hela 17 olika varianter på den svenska marknaden – men Asus har nu bestämt att det är dags för en specialmodell.

Den nya modellen bär namnet ROG Zephyrus G14-ACRNM, och är enligt Asus designad i samarbete med Acronym och David Rudnick. Materialmässigt nyttjar modellen magnesium och aluminium, men har begåvats med två "helt unika typsnitt". Vidare talas om en kolsvart yta som är "diskret nog att smälta in i vilken miljö som helst" – samt detaljer som vid en närmare titt vittnar om slående detaljer.

zphyrskb.jpg
1965140_0.jpg
zphyrsfront.jpg
zphyrsback.jpg
zphyrspackaging.jpg
zphyrspackagingback.jpg

Skulle dessa slående detaljer referera till tangentbordet åsyftas möjligen dess färgsättning eller den extrema användningen av bokstaven A. Vänds blicken istället till chassit blir det istället snabbt uppenbart att den kolsvarta ytan är täckt i diverse hieroglyfer och logotyper, däribland textraderna "Æ frontline device" och "Thebrain access terminal – RMT01".

Ingraverade är även datorns specifikationer – här återfinns bland annat en processor i form av AMD Ryzen 9 4900HS, grafikkretsen RTX 2060 Max-Q från Nvidia samt en skärm med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar i 60 Hz. I Sverige får ROG Zephyrus G14-ACRNM förutom 32 GB DDR4-minne och 1 TB NVM Express-lagring prislappen 28 990 kronor.

Känner du att du har tillräckligt många A-tangenter på ditt tangentbord? Diskutera i forumet!