Med en stundande lansering av AMD:s processorserie "Vermeer", eller Ryzen 5000, haglar läckorna allt tätare. Tidigare rapporter om konsumenter som lagt vantarna på en Ryzen 5 5600X och tagit en svängom i Cinebench i både standardutförande såväl som överklockning med hjälp av luftkylning får nu sällskap av överklockningsresultat som av allt att döma är satta med hjälp av flytande kväve.

5950x-ln2.PNG

Användaren Darklord har nämligen laddat upp en validationsfil från CPU-Z som visar en Ryzen 9 5950X med frekvensen 5 898 MHz på samtliga kärnor. Med en angiven processorspänning om hela 1,65 volt är ett rimligt antagande att kylning är dimensionerad därefter, varför flytande kväve alternativt allra minst torris är sannolikt.

Validationen ser heller inte ut att vara ett resultat av någon vidare finjustering, då minnesfrekvenserna är i rekordsammanhang relativt höga 3 600 MHz med de åtstramade latenserna 14-14-14-30, samtidigt som basfrekvensen inte rörts. Moderkortet som nyttjats för resultatet är ett Asus ROG Crosshair VIII Impact – i övrigt avslöjas inga detaljer om konfigurationen.

Läs mer om AMD Ryzen 5000 "Vermeer":