Den som suktar efter en trådlös spelmus med extra allt i funktionsväg får typiskt välja mellan modeller av viktklassen tyngre, medan lättviktiga alternativ typiskt är lättare även sett till funktionsutbud. Logitech siktar på att kombinera båda behov med den beskrivande namngivna spelmusen G Pro X Superlight. Den som hade hoppats på att bantad vikt skulle medföljas av likvärdigt bantad prislapp blir dock besviken.

4J2A1194.jpg
High_Resolution_PNG-Pro X Superlight Product Imagery 3 qtr Right Black.jpg
High_Resolution_PNG-Pro X Superlight Product Imagery 3qrt Left Black.jpg
High_Resolution_PNG-PRO X SUPERLIGHT Wireless Gaming Mouse 34 Front White.jpg
High_Resolution_PNG-PRO X SUPERLIGHT Wireless Gaming Mouse FOB Black.jpg
High_Resolution_PNG-PRO X SUPERLIGHT Wireless Gaming Mouse FOB White.jpg
High_Resolution_PNG-PRO X SUPERLIGHT Wireless Gaming Mouse SuperlightCloseUp White.jpg

Den som redan är bekant med Logitechs befintliga spelmus G Pro Wireless känner igen det mesta i funktionsväg. Den trådlösa kommunikationen sker fortfarande via USB-adapter över bolagets Lightspeed-teknik som ger stabil anslutning med latens om 1 millisekund, och samma Hero-sensor på 25 600 DPI används även här. Namnet kommer från det faktum att vikten sänkts från 80 gram i G Pro Wireless till 63 gram i Superlight.

4J2A1373.jpg
High_Resolution_PNG-Logitech_Bazooka_34_Bottom_Black_RevisedFinal_082720.jpg

Vikten kan dessutom sänkas ytterligare genom att avlägsna den magnetiska metallplatta som täcker sensorn, varpå vikten sjunker till 60 gram. Till skillnad från andra ultralätta spelmöss används inte ett plasthölje med hål för att sänka vikten, utan utgörs av sammanhängande stycken plast med matt yta i vit och svart färg. På spåret färger har Logitech kapat bort RGB-belysta detaljer som G-logotypen och LED-lamporna runt scrollhjulet.

Reducerat antal LED-lampor kan eventuellt spela in i den förbättrade batteritiden, som växer från 48 timmar i G Pro Wireless till 70 timmar i Superlight. Ytterligare offrade egenskaper inkluderar avtagbara modulära knapparna som gör det möjligt att använda G Pro Wireless med båda händer, och Superlight-varianten är därmed endast utformad för högerhänta. På musens undersida har Logitech gjort teflonfötterna större vilket ska ge bättre glid.

Prislappen hoppar däremot upp ett steg, från rekommenderat pris om 1 399 kronor för G Pro Wireless till 1 599 kronor för G Pro X Superlight. Den nätta spelmusen säljstartas den 3 december år 2020.

Vad tycker du om lättare vikt och avlägsnad belysning kontra högre pris? Rimlig balansgång eller avskräckande för köp? Dela med dig i kommentarerna!