Chassimakaren Lian Li har många annorlunda och nischade modeller i produktkatalogen och i våras uppdaterade företaget exempelvis utbudet av skrivbordschassin, genom att förse modellen DK-05F med en elektrokrom glastopp. Till bolagets volymprodukter hör exempelvis PC-O11-serien, som de senaste åren släppts i flera utföranden med särdrag som fokus på luftflöde eller särskild estetik.

De första dagarna av år 2020 arrangerades den årliga CES-mässan i Las Vegas och i Lian Lis monter syntes då ett smakprov nästa del i PC-O11-serien, nämligen en krympt variant med tillägget "Mini" i namnet. Då talades om lansering till maj, vilket med facit i hand inte stämde. Nu har den dagen däremot kommit, meddelar tillverkaren och avtäcker samtliga specifikationer.

PC-O11 Dynamic Mini mäter in på 420 × 270 × 380 mm (D × B × H) och har således en volym på relativt rymliga 43 liter, men ställt mot fullskaliga PC-O11 Dynamic kapas 10 liter. Detta till trots rymmer nykomlingen moderkort från formfaktorerna Mini ITX upp till E-ATX, med maximal bredd om 280 mm. I likhet med syskonen levereras lådan med flera paneler av härdat glas, samt plats för vattenkylning.

Lian Li PC-O11D Mini 1.png

Genom en modulär bakre plåt kan antalet expansionsplatser och moderkortets position varieras, och med ett moderkort av mindre modell öppnas således utrymme för tjocka takmonterade radiatorer och fläktar. Med ett separat tillbehör kan grafikkort monteras vertikalt, och fler konfigurationsalternativ visas i den tillhörande videon i toppen av artikeln.

Oavsett konfiguration har PC-O11 Dynamic Mini en front- respektive sidopanel av härdat glas, och luftintag kan skötas genom den perforerade botten, taket eller platsen som syns vid sidan av moderkortsplåten. Denna kan nyttjas till en 280 mm-radiator, medan både tak och botten har plats för 360 mm-varianter. Samtliga kan även användas till fläktar, där det på de två sistnämnda platserna finns alternativ fästpunkter för dubbla 140 mm-varianter. Baktill kan en 120 mm-fläkt monteras.

Lian Li PC-O11D Mini 3.png

Datorlådan är uppdelad i två separata kammare, där nätaggregat av SFX- eller SFX-L-typ monteras bakom moderkortsplåten, tillsammans med lagring bestående av dubbla 2,5-tummare samt två 3,5- eller 2,5-tumsditon. Den längdmässiga begränsningen för nätdelen är 165 mm. Huvudkammaren huserar övriga komponenter och för den som vill luftkyla är höjdgränsen 170 mm, medan instickskort upp till 370 mm långa går att klämma in.

Lian Li PC-O11D Mini 2.png

PC-O11 Dynamic Mini har ett yttre av aluminium med de alternativa färgvalen svart och vit. På chassits topp återfinns lättillgängliga anslutningar bestående av två USB Type-A 3.2 Gen. 1 (5 Gbps), en USB Type-C 3.2 Gen. 2 (10 Gbps) samt anslutning för ljud ut och in. Modellen dyker upp i butik inom kort och har riktpris på 99 USD, vilket motsvarar omkring 1 100 kronor inklusive moms.

Läs mer om chassin: