Den som vill komma in i julstämningen kan klä sig i en temariktig jultröja. En gemensam nämnare för dessa är att de inte sällan faller in i kategorin "fulsnygg", där tveksam estetik är en medveten del av tröjans design. Nu omfamnar Microsoft konceptet med jultröjan MS Paint Ugly Sweater.

Paint-2.jpg
Paint-4.jpg
Paint-3.jpg

Utöver högtidsenliga motiv som snöflingor och julgranar pryds tröjan även med Windows-symboler, gamla skolans startmeny och ikoner från just ritprogrammet Paint. Microsoft förefaller omfamna konceptet med att grafik av tveksam kvalitet kan beskrivas som "att den är ritad i MS Paint". Microsoft kompletterar också tröjan med nedladdningsbara bakgrundsbilder till kommunikationstjänsterna Teams och Skype, samt den klassiska versionen av Paint för Windows 95.

MS Paint Ugly Sweater kostar 69,99 USD, cirka 600 kronor inklusive moms, och tröjan levereras internationellt. Tillgängliga storlekar är endast av det större slaget, från XL och uppåt. För varje köp som görs mellan 1 december och 23 december donerar Microsoft 20 USD till organisationen Girls Who Code.

Vad tycker du om Microsofts fulsnygga jultröja? Använder du själv fulsnygga julkläder, eller är temariktiga utstyrslar inte din kopp té?