Nattens evenemang The Game Awards avrundade spelåret 2020 med att dela ut utmärkelser till de upplevelser som imponerat mest i olika kategorier. Ett flertal nya spel avslöjades också under kvällen med tillhörande trailers, och en av titlarna som bjöds på videomaterial är Warhammer 40 000: Darktide. Spelet utvecklas av svenska studion Fatshark, som även ligger bakom ett annat spel i Warhammer-universumet.

WarhammerDarktide-1.jpg
WarhammerDarktide-5.jpg
WarhammerDarktide-6.jpg
WarhammerDarktide-7.jpg
WarhammerDarktide-3.jpg

Warhammer 40 000: Darktide är ett actionspel i förstapersonsperspektiv, där spelare ska samarbeta om att undanröja horder av fanatiska medlemmar i sekten Admonition. Spelare ska tillsammans med kumpaner i organisationen Inquisition kväsa hotet innan sekten tar kontroll över planeten Atoma Prime. Upp till fyra spelare kan tillsammans avnjuta actionfesten i co-op.

Spelmekaniken bygger på studions föregående titel Vermintide 2, som även det utspelar sig i Warhammer-universumet, men kompletterar detta med djupare fokus på eldvapen. Warhammer 40 000: Darktide släpps under år 2021 till PC/Windows och spelkonsolerna Xbox Series X och Series S.

Tycker du att Warhammer 40 000: Darktide ser lovande ut, och har har du spelat Fatsharks tidigare två Vermintide-spel? Dela med dig i kommentarerna!