Lanseringen av det hett eftertraktade spelet Cyberpunk 2077 gick troligtvis inte riktigt lika bra som polska spelföretaget CD Projekt RED hade hoppats på. Trots ett genomsnittligt positivt mottagande för spelets PC-version har versioner för spelkonsolerna Playstation 4 och Xbox One plågats av undermålig prestanda och presentation. Spelet som helhet dras också med en ansenlig mängd buggar av både störande och humoristisk karaktär.

Den som upplever att Cyberpunk 2077 är något för ofärdigt i dess nuvarande tillstånd kan ändå uppleva en del av CD Projekt RED:s spelvärld, i ett annat spel. Kojima Productions släpper nu en uppdatering av 2019 års hyllade titel Death Stranding, som fick en PC-version under juli månad år 2020. Uppdateringen är en rejäl sådan och väger in på hela 34,5 GB. Utöver korrigeringar av tidigare kända brister består majoriteten av nyheterna av Cyberpunk 2077-innehåll.

DeathStranding_CP2077-2.jpg

Den största delen av tillskotten är sex nya uppdrag som spelaren låser upp under resans gång i Death Stranding. Uppdragen består av berättelser (eng. lore) och karaktärer från Night City, den neonsprakande staden som utgör skådeplats i Cyberpunk 2077. Förändringarna sträcker sig dock även till spelmekaniska sådana.

Sam Porter, huvudperson i Death Stranding, får här tillgång till ett hackerverktyg som kan användas för att ta kontroll över motståndares fordon. Verktyget kan också användas för att förhindra fiendetypen Mules från att använda sensorer som avslöjar spelarens position. Vidare nyheter inkluderar en variant av motorcykelfordonet Reverse Trike som bestyckas med Cyberpunk 2077-motiv och förbättrad hoppförmåga.

Mer kosmetiska tillskott inkluderar en mekanism arm och solglasögon från Cyberpunk 2077-karaktären Johnny Silverhand, hologram som kan placeras i spelvärlden samt flertalet utsmyckande föremål. Uppdateringen finns tillgänglig nu för alla som köpt Death Stranding för PC/Windows, vilket kan göras i Steam-butiken eller Epic Games Store.

Har du längtat efter mer innehåll till Death Stranding, eller rentav Cyberpunk 2077-upplevelser som kan avnjutas med färre buggar? Dela med dig i kommentarerna!