CD Projekt RED:s storspel The Witcher 3 är en omåttligt populär titel från 2015 och efter flera omgångar av förseningar är nu den polska utvecklaren återigen aktuell med ett nytt spel: Neonglimrande Cyberpunk 2077. Spelets första tid på marknaden kan dock knappast beskrivas som en dans på rosor, där de högt ställda förväntningarna lämnat spelare besvikna på många håll.

Problem med undermål prestanda och buggar är extra tydliga när Cyberpunk 2077 paras med förra generationens Xbox- och Playstation-konsoler. Till följd av det har Sony valt att tillfälligt plocka bort titeln från den digitala Playstation-butiken, samtidigt som köp av Playstation 4-versionen kan hävas för pengarna tillbaka. Nu meddelar Microsoft att Xbox-köpare också kan kräva återbetalning.

Microsoft Store behåller däremot Cyberpunk 2077 i sortimentet, men lovar att alla missnöjda kunder får tillbaka pengarna. Detta gäller en obestämd tid framöver, en period som sannolikt avslutas i samband med att CD Projekt RED rullar ut de utlovade uppdateringar som ska lösa många av problemen.

Det senaste dygnet har en gedigen uppdatering för spelets Xbox- och Playstation-versioner släppts. Av den tillhörande listan att döma handlar det inte om åtgärder som sätter prestandaproblem i första rummet, men en kort notis förklarar att "flera förbättringar av stabilitet" genomförts. Uppgifter pekar mot att prestandafokuserad uppdatering istället dyker upp den 21 december. Hur väl de snabbt framtagna lösningarna fungerar återstår att se.

Har du testat Cyberpunk 2077 och upplevt några problem?