Koreanska LG fortsätter att slå på stora PR-trumman inför 2021 års upplaga av mässan CES. Under förra veckan rapporterade vi om att bolaget under eventet kommer visa upp sin satsning på TV försedda med paneler av Mini-LED-typ i serien QNED och nu framkommer även information om OLED-satsningar för mässan.

Enligt ett pressmeddelande väljer LG att visa upp ett 48 tum stort koncept i serien Bendable CSO, där det sistnämnda står för Cinematic Sound OLED. Panelens paradnummer är möjligheten att anpassa dess radie med hjälp av ett knapptryck, där justermöjligheterna går från konventionellt platt för exempelvis filmtittande till en radie så snäv som 1 000 millimeter om gamingsessionen så kräver.

Hela panelen agerar därtill även högtalare, där LG hälsar att dess ingenjörer lyckats krympa tjockleken av ljudelementet från tidigare iterationer av CSO-paneler och dess 9 millimeter till endast 0,6. Likt tidigare utlovas maximal inlevelse tack vare att ljud och ljus härstammar från samma källa, men i övrigt uppges inga ljudspecifikationer.

Gällande panelens egenskaper som gamingskärm utlovar LG likt övriga OLED-paneler en uppdateringsfrekvens om 120 Hz – med adaptiv synkronisering från och med 40 Hz. Responstiden anges till ynka 0,1 millisekunder. Exakt hur alla dessa specifikationer samspelar framkommer under årets digitala CES-mässa som hålls 11–14 januari.

Läs mer om LG: