AMD:s grafikkrets Navi 21, tidigare känd som "Big Navi" tog under 2020 års avslutning tillbaka bolagets grafiksatsning till prestandasegmentet. Modellerna är än så länge tre till antalet, där Radeon RX 6800-serien bygger på kretsarna Navi 21 XL och XT medan toppmodellen RX 6900 nyttjar en krets vid namn Navi 21 XTX.

Nu framkommer uppgifter från USB-IF att dessa tre kretsar kan få sällskap av en fjärde Navi 21-baserad produkt med ändelsen XTXH i grafikprocessorns kodnamn. Exakt vad bokstaven H kan tänkas stå för är öppet för tolkning, men Notebookcheck spekulerar att XTXH kan vara en Navi 21-krets med HBM2 eller HBM2E-stöd.

amd-usbif-navi21.JPG
amd-usbif-xle.JPG
amd-usbif-nashirapoint.JPG

Från Videocardz håll lyfts kretsen fram som en möjlig bas för ett kommande Radeon RX 6900, en modell som bryggar gapet mellan RX 6800 XT och 6900 XT. En fristående produktsida med en referens till produkten XLE har också publicerats av USB-IF, men faktumet att den inte nämns på samma sida som Navi 21-varianterna gör det oklart vilken familj kretsen tillhör.

En annan uddafågel som skymtats i databasen är Nashira Point. Här är de USB-mässiga specifikationerna identiska med både Navi 21 XTX-familjen såväl som den hemlighetsfulla XLE-produkten men vilken produkt, kommande eller redan lanserad, Nashira Point korrelerar till är oklart. Möjligen kan det avvikande kodnamnet antyda ett grafikkort i Radeon Pro-serien.

Huruvida AMD ämnar att erbjuda svar på samtliga frågor som väckts genom listningarna hos USB-IF under CES är oklart. Bolagets närvaro under den digitala mässan väntas dock inkludera lanseringen av mellanklassgrafikkort i Radeon RX 6700-serien i samband med att bolagets VD Dr. Lisa Su äntrar scenen den 13 januari.

Läs mer om AMD-grafikkort: