När en skärmtillverkare presenterar ett nytt års uppställning TV-apparater tenderar nyheterna att handla om förbättringar i skärmteknik och modernisering av funktioner. Med 2021 års nyheter satsar LG brett och uppdaterad teknik väljer företaget att variera nyheterna med TV-modeller både för sänggaveln och ljudfantasten.

LG_display_smart_bed.jpg
LG-Smart-Gaming-display-2.jpg
LG_display_smart_bed-2.jpg

Den mest iögonfallande nyheten är tveklöst Transparent OLED Smart Bed. Som namnet antyder handlar det om en transparent OLED-panel som monteras vid sängens fotände. Storleken mäter in på 55 tum, men användaren kan anpassa skärmens höjd beroende på personlig preferens. Den smarta delen av produktnamnet kommer från att TV:n kan analysera användarens sömnmönster och föreslå åtgärder baserat på analysen.

Mjukvaran har också inbyggd väckarklocka som kan meddela om morgonstund via de inbyggda högtalarna. Transparenta skärmar ser ut att vara en generell satsning från LG, då bolaget också avtäcker en 55-tums OLED-skärm för användning i offentliga sammanhang. Företaget demonstrerar konceptet med att skärmen används i en tunnelbana, där resenärer från båda sidor av skärmen kan se uppgifter om resväg, tidtabeller, väderinformation och mer därtill. Konceptet har tidigare demonstrerats med att både kunder och kockar på restauranger kan se menyer.

LG-railsTV.jpg

Nästa kreativa produkt är en TV som kan plockas fram och stuvas undan via ett rälssystem, rapporterar Android Authority. Via ett rälssystem monterat på en vägg kan användaren dra fram och gömma den 55 tum stora TV:n, vilken också kan lutas (eng. pivot) i vinklar om flera steg. Produkten är tänkt att användas för videofokuserade användningsområden och konceptet lär sannolikt inte bli en konsumentprodukt. Alla nyheter är dock inte transparenta, vilket demonstreras med Bendable Cinematic Sound OLED Gaming TV som SweClockers tidigare rapporterat om.

Till sist avtäcker skärmdivisionen LG Display också att bolaget levererar 42-tums OLED-paneler i år, rapporterar The Verge. Tidigare har TV-apparater med OLED-paneler från LG Display huserat i de större storleksklasserna, men under 2021 får även den med begränsat utrymme på TV-bänken möjlighet att satsa på OLED. Det framgår dock inte om LG blir första TV-tillverkaren att introducera en 42-tums OLED-TV eller om andra LG Display-kunder hinner före.

Vad är du mest intresserad av i LG:s TV-nyheter för år 2021? Transparenta skärmar, böjbara skärmar med inbyggt ljud eller kanske gammal hederlig OLED-TV i mindre format?