Den digitala upplagan av CES 2021 är igång och "på plats" är de stora drakarna i teknikvärlden. Näst på tur står AMD, som med start klockan 17:00 direktsänder sin presskonferens. Scenen intas av VD:n Lisa Su, som ska presentera "visionen för framtida forskning, utbildning, arbete, underhållning och spelande" med nya tillkännagivanden inom processorer och grafik.

AMD-Epyc-Renoir-22.jpg

Mycket talar för att AMD presenterar Ryzen 5000-serien "Cezanne", som följer upp Ryzen 4000 "Renoir" i bärbara datorer. Nyheten här blir en övergång från arkitekturen Zen 2 till Zen 3, vilket väntas ge både högre prestanda och energieffektivitet i bärbara datorer. Många entusiaster hoppas även på att Cezanne släpps för stationärt bruk, något som inte blev fallet med Renoir som än idag är exklusiv färdigbyggda datorer.

Det tisslas och tasslas även om nya grafikkort. Det ska i sådana fall handlar om en Radeon RX 6700-serie, som tar arkitekturen RDNA 2 ned till mellanklassen. För denna talar tidiga rapporter för ett RX 6700 XT får 2 560 streamprocessorer, det vill säga samma antal som för det föregående flaggskeppet RX 5700 XT.

Tror du att AMD presenterar en nya Zen 3-processorer för bärbara datorer? Hoppas du kanske på något annat från företaget?