År 2007 sjösattes varumärket Fractal Design, som sedermera blev en fristående koncern 2010 och idag innehar namnet Fractal Gaming Group. Företaget fick sitt stora genomslag bland entusiaster med Define-serien, som kombinerade en god uppsättning funktioner med bra kvalitet i förhållande till priset. Nu meddelar Fractal att de avser att börsnoteras.

Fractal har sedan vi grundade Bolaget 2010 etablerat en globalt ledande marknadsposition och ett väletablerat varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Vi ser fortsatt stora utvecklingsmöjligheter för Fractal under de kommande åren baserat på en god underliggande marknadstillväxt inom performance gaming och esport samt genom de tillväxtinitiativ som vi driver. Det känns väldigt positivt att kunna erbjuda nya aktieägare möjligheten att få vara med på vår fortsatta resa. – Hannes Wallin, VD och grundare av Fractal

I pressmeddelandet skriver Fractal att de ser ljust på framtiden för gaming-produkter och bolagets egen potential att ta del av tillväxten. Målet med ansökan om börsnoteringen är att få tillgång till svenska och internationella kapitalmarknader, något bolaget hoppas ska främja dess framtida utveckling och tillväxt. Förhoppningen är även att öka kännedomen om varumärket för att nå ut till fler potentiella kunder, distributörer och leverantörer.

Fractal ansöker om att genomföra en aktienotering på Nasdaq First North Premier Growth Market (First North Premier). Erbjudandet väntas bestå av befintliga aktier från bolagets huvudägare Litorina, men även aktier som idag innehas av ett fåtal aktieägare. Fractals nettoomsättning för år 2020 var 636 miljoner kronor och bolagets rörelseresultat uppgick till 139 miljoner kronor.

Har du ägt ett Fractal Design Define-chassi eller någon annan av deras produkt genom åren? Dela med dig i kommentarerna!