Den första frukten av IKEA:s och Asus samarbete kring gaming-möbler hittade tidigare i veckan ut på webben. Nu är kollektionen officiell och säljs på IKEA:s webbplats i Kina. Det handlar om en blandning nya produkter med inspiration tagen från tidigare produkter, men även befintliga som IKEA tycks anse fungerar lika bra i gaming-hörnan.

I sann IKEA-anda har serierna svenska namn även utomlands. Här handlar det om Huvudspelare, Utespelare, Uppspel, Lånespelare och Matchspel, vilka givetvis skrivs ut med versaler. På samma sida presenteras även Linnmon, Adils och Alex, vilka saknar "For Gamer"-märkningen, men likväl är skrivbord som rimligen bör vara kompatibla med en dator.

IKEA-Utespelare1.PNG
IKEA-Utespelare.PNG

Bland nyheterna finns paketet Utespelare som inkluderar ett skrivbord i svart eller vitt på 160 × 80 cm och en tillhörande gamingstol med ljusblå accenter. Priset för detta är 1 298 kinesiska renminbi (¥), motsvarande strax under 1 700 kronor. Samma skrivbord finns även att köpa separat för ¥599 eller runt 800 kronor.

IKEA-Nät.PNG
IKEA-Nät2.PNG
IKEA-Fredde1.PNG
IKEA-Fredde2.PNG

Samma skrivbord finns dessutom i ett annat paket som kombinerar en stol med nätmaterial i ryggstödet, för att släppa igenom luft och hålla ryggen sval under lång gaming-sessioner. Där ingår även en hurts. Priset för det paketet är ¥1 797 eller runt 2 300 kronor. I andra paketlösningar finns istället skrivbordet Fredde.

IKEA-Uppspel-Motor1.PNG
IKEA-Uppspel-Motor2.PNG
IKEA-Uppspel-Motor3.PNG
IKEA-Uppspel-Motor4.PNG

För den som ha mer rejäla doningar till skrivbord finns bordramen Uppspel, där benen utmärker sig med ROG-accenter. Ramen är motordriven och kan justera upp och ned. Vid montering kan den även justeras i sidled för att passa bänkskivor på 180 alternativt 140 cm med djup på 80 cm. Som brukligt finns två bordsskivor i samma serie, också kallade Uppspel. Ramen kostar ¥3 200 och skivorna ¥799 respektive ¥599. Detta motsvarar cirka 4 200, 1 000 respektive 800 kronor.

IKEA-Uppspel-Skåp2.PNG
IKEA-Uppspel-Skåp3.PNG
IKEA-Uppspel-Skåp.PNG

Något annat som finns är väggtavlor med hål, där det är möjligt att montera bland annat kardborrband och hängare för kringutrustning. Tavlorna är ROG-besmyckade, men för den som vill ha ett mer rent yttre kan de vändas bakochfram. På dessa går det att montera ett skåp med hyllsystem och glasskåp. Priset är ¥746 eller runt tusenlappen. För den i behov av mer förvaring finns en hurts på hjul med ROG-utsmyckade handtag för ¥599, knappt 800 kronor.

IKEA-headet.PNG
IKEA-Mouse.PNG
IKEA-Kaffe.PNG
IKEA-Affisch1.PNG
IKEA-Affisch2.PNG

Det presenteras även en rad tillbehör kallade Lånespelare. Det finns hållare för headset och en mouse bungee för mussladden, båda för ¥99 eller cirka 130 kronor. För de långa gaming-sessionerna finns en ROG-osande nackkudde och mugg med lock, metallsugrör och mugghållare. Den som gillar ett vrålåk eller fjärranöst kan glädjas åt en dubbel uppsättning affischer, båda till ett pris motsvarande två riktigt smarriga chipspåsar; OLW:s Sourcream & Onion.

IKEA-Uppspel-CPU1.PNG

CPU-hållare med hjul (t.v.) och stor CPU på hållaren (t.h.)

Avslutningsvis både gläder och irriterar IKEA datornördarna med att introducera en uppföljare till den populära CPU-hängaren. Den nya skapelsen ingår i serien Uppspel och beskrivs som ett CPU-ställ med hjul, där spelentusiasten kan ställa CPU:n (datorlådan /reds. anm.) och underlätta användning av snabeldraken för att suga upp oönskade dammråttor.

När IKEA:s nya spelkollektion lanseras i Sverige är ännu inte känt.