Svenska IKEA vill i samarbete med Asus slå sig in på den ständigt växande gaming-marknaden och då handlar det givetvis om möbler. I slutet av januari blev den första frukten av samarbetet tillgänglig för beställning via IKEA:s kinesiska webbshop. Svenska produktnamn till trots uteblev kollektionen från Sverige.

I ett pressmeddelande presenterar IKEA planerna för den globala utrullningen av gaming-stolar på hjul. Den första vågen av produkter släpptes den 29 januari i Kina och blir tillgängliga i Japan från och med maj månad. Resten av världen, Sverige inräknat, har en lång väntan framför sig då möblerna med röda, blåa och ROG-accenter släpps först oktober 2021.

Se hela IKEA:s utbud av gaming-produkter

IKEA:s gaming-kollektion består av fler än 30 produkter i sex olika produktfamiljer – Huvudspelare, Utespelare, Matchspel, Gruppspel, Uppspel och Lånespelare. Inom dessa finns datorstolar, skrivbord, hurtsar, väggtavlor med tillhörande luckor och tillbehör, och så klart även en felbenämnd CPU-hållare.

Ser du fram emot att kunna lägga vantarna på IKEA:s gaming-osande utbud? Vilken eller vilka produkter är det då som lockar mest?