CD Projekt Reds sorgebarn Cyberpunk 2077 har haft en tuff introduktion till marknaden. Från att ha varit 2020 års mest efterlängtade spel gick titeln från hero till zero på nästan ingen tid alls. På framförallt spelkonsoler har upplevelsen präglats av buggar, och utvecklaren har anklagats sjösätta spelet i förtid till den grad att amerikanska advokater fått något fuktigt i blicken.

Nu när kritikstormen börjat lägga sig har utvecklaren så sakteliga börjat få spelet på rätt köl igen. Så sent som förra veckan öppnades Cyberpunk 2077 upp för moddning, ett tilltag som nu Engadget rapporterar att CD Projekt Red nu avråder ifrån. Bolaget uppger på Twitter att moddar nyttjar sårbara DLL-filer, vilket i värsta fall kan leda till oväntat besök i ditt system.

CD Projekt Red utlovar en uppdatering snarast möjligt, och vädjar till Cyberpunk-spelare att tills vidare inte nyttja moddar från okända källor. Huruvida en lösning erbjuds separat eller som en del av en kommande patch är oklart, där en kommande uppdatering ryktas erbjuda än fler buggfixar än januari månads uppdatering av titeln till version 1.1.

Läs mer om Cyberpunk 2077: